sobota 11. května 2019

Špaldová pizza

Budou to asi dva týdny, co jsem objevila v letáku Lidlu ve slevě špaldovou Pernerku. Kilovka stála 25 Kč, a tak jsem si udělala takovou menší zásobu. Běžně totiž kupuji špaldovou mouku v Drogerii dm, kde stojí něco okolo 50 Kč. A první osvědčený recept, který ráda a často dělám je špaldová pizza. Je to jednoduchý, rychlý a řekla bych, že i zdravý recept. 



Na jedno menší těsto potřebujeme:
1 hrnek špaldové mouky
2 PL oleje (olivový, řepkový...)
1/2 hrnku vlažné vody
Špetka soli

Suroviny na pizzu:
Rajčatový protlak
Vysokoprocentní šunka
100g mozzarelly
100g olomouckých tvarůžků

Postup:
1. V míse smícháme mouku, olej, sůl a vodu postupně doléváme podle konzistence.
2. S vytvarováním těsta si na plechu pomáháme za pomocí lžičky a trochy mouky.
3. Těsto pečeme 8-10 minut na 200°C.
4. Hotové těsto necháme chvíli vychladnout a poté pokládáme suroviny, které máme na pizze rádi a dáme opět zapéct.
Tentokrát na 180°C na 7-10 minut.




Používáte špaldovou mouku? A pokud ano, máte s ní nějaký oblíbený recept? 

9 komentářů:

  1. Moc pěkný a jednoduchý recept, pizza vypadá skvěle!:)

    OdpovědětVymazat
  2. Špaldovou mouku používám občas, většinou ji míchám napůl z hladkou. Naposledy jsem ji použila na quiche. Tvoje pizza vypadá zajímavě, i když se syrečky bych asi u manžela neuspěla ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ježišiii, teď slintám! No tohle vypadá krásně. Špaldovku používala sem tam mamka, taky bych ji ráda zkusila. Rozhodně to udělám až budu dělat tuhle pizzu

    OdpovědětVymazat
  4. Zrovna teď přítel říkal, že bychom si mohli udělat domácí pizzu. A ejhle... hned tu mám recept, príma! :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Musím sa priznať, že názov špaldová pizza ma veľmi nezaujal, ale keď som pozrela na fotku - mňam, vyzerá super :) Určite vyskúšam :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
  6. Tak tenhle recept mi připomněl, že už jsem strašně dlouho neměla pizzu, tahle tvoje vypadá skvěle :))

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  7. Vypadá velice chutně. Špaldovku používám, ale recept ti nenapíšu, já ji zaměnuji za pohankovou, používám obě dve a jednou dám tu a jednou tu :D a mám v tom lehce zmatek.



    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  8. Špaldovou mouku tedy nepoužívám, ale pizza vypadá nádherně! Mňam! 😊

    OdpovědětVymazat
  9. Pernerku taky kupuju po kilech, když se v Lídlu objeví, protože jí tam mají jen když je to akční zboží :/ Já ji používám místo hladké mouky :) Například hned včera, kdy jsem dělala kynutý pletenec s proteinellou :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat